PhD student job vacancy in Research in pharmacokinetics of immunoglobulin therapy

PhD student job vacancy in Research in pharmacokinetics of immunoglobulin therapy

Advertentie

De afdeling Immunologie heeft in samenwerking met de afdeling Neurologie en Apotheek van het Erasmus MC een vacature voor een

Promovendus

voor onderzoek naar de farmacokinetiek van immunoglobuline-behandeling bij patiënten met zenuwontsteking.

Project en werkomgeving
Het Erasmus MC is een landelijk expertisecentrum voor het onderzoek en de behandeling van patiënten met zenuwontsteking, zoals het Guillain-Barré syndroom (GBS) en chronische inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie (CIDP). Intraveneus toegediende immunoglobulinen (IVIg) is de meest gebruikte behandeling voor GBS en CIDP, maar de farmacokinetiek (PK) en klinische response verschilt sterk per patiënt. Doel van het promotieonderzoek is om te begrijpen welke factoren en mechanismen de variatie in de farmacokinetiek verklaren en voorspellen en hoe deze kennis gebruikt kan worden om de behandeling in de praktijk te verbeteren.

Het project wordt gesteund vanuit de afdelingen Immunologie, Apotheek en Neurologie. Deze afdelingen werken al enige jaren met elkaar samen op dit gebied en hebben veel expertise in huis om dit project te ondersteunen. Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Profiel
Wij zijn opzoek naar kandidaten met de volgende kwalificaties:

  • Master in Farmacie of Biofarmaceutische wetenschappen, Life Sciences, Geneeskunde of andere relevante biomedische discipline
  • Wetenschappelijke interesse in dit project en ambitie om hierop te promoveren
  • Belangstelling voor biostatistiek en PK-PD modeleringstudies (waaronder NONMEM analyse)
  • Teamspeler met zeer goede sociale vaardigheden
  • Goede vaardigheden met gesproken en geschreven Engels

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag, een geldig identiteitsbewijs, diploma’s en/ of relevante registraties zoals BIG/ RGS zijn een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat bieden wij
Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, conform de cao voor Universitaire Medische Centra (UMC). Daarnaast bieden wij een eindejaarsuitkering van 8,3%, individueel reiskostenbudget en studiemogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO van de UMC.  


Inlichtingen
Voor meer informatie over deze functie kun(t) je contact opnemen met Prof.dr. Bart C. Jacobs, hoogleraar neurologie en immunologie, via een e-mail aan Marieke van Woerkom (m.vanwoerkom@erasmusmc.nl). Voor meer informatie over de PK/PD modelleringstudies bij b.koch@erasmusmc.nl.